Dr. Varga Zsuzsa Karolina
Kardiológus
1999-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, ezt követően 2001-ig a Baranya megyei Kórházban töltöttem rezidens-éveimet. 2001-2002-ben ugyanebben az intézményben a III. sz. Belgyógyászati osztályon végeztem belgyógyász szakképzésemet Dr. Radnai Béla mellett, aki az egyetemi éveim alatt is mentorom és legfőbb mesterem volt. Ő tanította meg az echocardiographia alapjait és ő bátorított ennek a tudásnak az elmélyítésére.

2002-2003-ban egy teljes évet töltöttem Olaszországban az International Heart School ösztöndíjasaként a pisai Consiglio Nazionale delle Ricerche echocardiographiás laboratóriumában, Eugenio Picano mellett. Itt igen nagyszámú transthoracalis, ill. transoesophagealis echocardiographiás vizsgálatban vettem részt, valamint a stress-echo alapjait is elsajátíthattam, ill. részt vehettem a stress- echocardiographiás mesterképzésben.

Ezt követően 2005. februárjáig a pécsi Tudományegyetem III. sz. Belgyógyászati és Családorvostani Intézetében dolgoztam, 2004. decemberében pedig letettem a belgyógyászati szakvizsgát.

2005. márciusától a balatonfüredi Állami Szívkórház aktív osztályán dolgozom, ezt GYES ill. GYED miatt szakítottam meg hosszabb időre. 2008.novemberében családorvosi licenszvizsgát, 2015. májusában kardiológia szakvizsgát, 2017. májusában pedig a felnőtt transtorakális echocardiográfia licenszvizsgát tettem le.

Jelenlegi munkahelyemen, a balatonfüredi Állami Szívkórházban a non-invazív kardiológiával, ezen belül pedig elsősorban az echocardiographiával foglalkozom. Mindennapi feladatom a coronaria- intervención, szívinfarktuson átesett betegek, a szívelégtelenek, a vitium miatt gondozott betegek szív- ultrahangos vizsgálata. Rendszeresen járok a veszprém megyei kórház gyermekkardiológiai szakrendelésére, hogy a veleszületett szívbetegek vizsgálatát is el tudjam látni.